ONZE BRASSERIE

Onze keuken is iedere dag geopend vanaf 12.00 uur voor lunch en diner.

Het restaurant van Golf- en Businessclub De scherpenbergh heeft een uitstekende reputatie en is iedere dag geopend voor lunches en diners. De zeer complete kaart biedt verrassende gerechten, die regelmatig wisselen. Omdat wij hoge eisen stellen aan de kwaliteit en versheid van onze gerechten, komen de seizoenen met hun specifieke producten ruim aan bod.  

De sfeer in het restaurant is informeel en voor gasten die minder uitgebreid willen dineren, beschikt De Scherpenbergh over een aparte pizza keuken, waar alle onderdelen van deze Italiaanse klassieker vers worden bereid. Wanneer u met een gezelschap komt voor een vergadering of golfactiviteit kunt u een keuze maken uit onze menusuggesties.
Voor groepen vanaf 40 personen bieden wij een keuze uit diverse buffetten, die wij geheel in passende stijl presenteren.

Download
Download hier onze menukaart
Menukaart voorjaar 2019.pdf
Adobe Acrobat document 336.8 KB


LUNCHKAART

| LUNCH | BROODJES |

keuze uit een Italiaanse bol of stokbrood wit of bruin

 

Beenham of belegen kaas                                                 6.25

Het “Hollandse broodje” met boerenbeenham of belegen kaas,

perfect bij het golfen tussen de holes.

 

Gezond                                                                                 7.25

Een frisse combinatie met sla,  ei, komkommer, tomaat, ham en kaas.

 

Old Amsterdam                                                                   8.50

De rijke smaak van Old Amsterdam gecombineerd met sla,

komkommer en tuinkers.

 

Vitello                                                                                    8.25

Ruim belegd met rosé gebraden kalfsmuis, mosterdmayonaise, pittenmix

Tomaat, komkommer en tuinkers.

 

Martino speciaal                                                                 8.25

Met kruidensla, filet American, gekookt ei, rode ui, tomaat, augurk,

pittige ketchup, mosterd, peper en zout.

 

Gerookte Zalm                                                                                      9.95

Broodje naar keuze belegd met zalm, rode ui, ei, kappertjes,

zongedroogde tomaat en yoghurt-dille saus.

 

 

 

| LUNCH | SPECIALITEITEN |

 

Saté Scherpenbergh                                                        18.25

Een door traditie ontwikkelde evergreen van varkenshaas saté

met atjar, kroepoek, friet en salade

 

Golfburger plate                                                               15.25

Gegrilde runder hamburger van 200 gram geserveerd met gebakken uien,

champignons, pancetta, salade en verse friet. Met een broodje + €1.50

 

Golfburger                                                                         11.50

Gegrilde runderburger van 200 gram geserveerd op een Italiaanse bol met sla,

tomaat, gebakken ui, champignons, pancetta en augurk.

 

Broodje surf & turf                                                               10.50

Italiaanse bol met gebakken biefstuk puntjes, gamba’s, ui, champignons,

knoflook en chili-mayonaise.

                                                                                                         

Warme beenham                                                                9.50

Baguette met warme boerenbeenham en de fameuze Zwolse mosterdsaus,

 

 

naar geheim recept.



| LUNCH | SOEPEN |

Tomatensoep                                                                       7.50

Heerlijke tomatensoep met brunoise van tomaat en een quenelle crème fraiche.

 

Tom Yam Kung                                                                    8.25

Thaise garnalensoep met shiitake, bosui, taugé en verse koriander.                                  

 

Broccoli en courgettesoep                                                7.50

Romige soep van broccoli en courgette met lente-ui, basilicum, groenten tartaar,

croutons en tuinkruiden.

 

Soep van de week                                                   v.a.    7.25

 

 

| LUNCH | TRIPLE TOSTI’S |

keuze uit wit of bruin casinobrood

Croque fromage                                                                                5.50

tosti met kaas geserveerd met curry.

 

Croque monsieur                                                                               5.75

tosti met ham en kaas geserveerd met curry.

 

Croque madame                                                                              6.75

tosti met  ham, kaas en een gebakken spiegel eitje geserveerd met curry.

 

Croque au saumon                                                            7.25

tosti met  gerookte zalm, ui, tomaat en kaas geserveerd met ravigottesaus.

 

Vega tosti                                                                                       5.95

 

Tosti met pesto, tomaat en mozzarella geserveerd met curry.

 

| WARME | LUNCHGERECHTEN |

 

Gamba’s uit de oven “pil pil style”                      13.50/20.50

Een eigenzinnige Spaanse uitvoering met knoflook, Spaanse peper,

ui tomaat, kruidenboter en rucola.

 

Salade surf & Turf                                                    13.50/20.50

met gebakken biefstuk puntjes, gamba’s, ui, champignons,

knoflook en chili-mayonaise.

 

Udon noedels                                                          10.95/16.95

Noedels met shiitake, taugé, bosui, peulen, paprika, cashewnoten

en Japanse sesamsaus.          Met kip + voor €2,- hoofd €4,-

                                          Met Gamba’s + voor €3.50 hoofd €5.25

 

Traditionele uitsmijter                                                                            8.95   

Zoals je deze verwacht met twee sneden brood wit- of bruinbrood met drie gebakken eieren, een bol boeren salade en beleg naar keuze: rosbief, ham en/of kaas.

 

12-uurtje Scherpenbergh                                                                   9.75

Kenners weten waarom! Twee sneden wit- of bruinbrood waarvan één met een kroket en

één met twee gebakken eieren en beleg naar keuze: rosbief, ham en/of kaas.

 

Lunch Hole 19                                                                    10.95

Een combinatie van twee sneden wit- of bruinbrood met een spiegelei, ham en kaas,

rundvleeskroket met mosterd en een kopje door de keuken bereide seizoensoep.

 

Rundvlees kroketten                                                        8.75   

Twee rijk gevulde Amsterdamse rundvleeskroketten met brood en mosterd.

 

Boerenomelet met  wit- of bruinbrood.                                9.50

Hollandse hartigheid met spek, tomaat, paprika, ui, champignons en kaas.

 

Omelet Old Amsterdam met  wit- of bruinbrood.                9.50

 

Goed gevulde omelet met ui, tomaat, paddenstoelen en Old Amsterdam.



| LUNCHGERECHTEN |SALADES

 

Broodplankje                                                                   6.95    Vers afgebakken brood met kruidenboter, tapenade, olijven en aioli.

 

Udon noedels                                                                    10.95/16.95

Noedels met shiitake, taugé, bosui, peulen, paprika, cashewnoten

en Japanse sesamsaus.          Met kip + voor €2,- hoofd €4,-

                                          Met Gamba’s + voor €3.50 hoofd €5.25

Vitello Tonnato                                                        12.50/19.95

Dun gesneden rosé gebraden kalfsmuis met brunoise en mayonaise van tonijn,

kappertjes, tomaat en rucola.

 

Runder carpaccio                                                   12.50/19.95

Dun gesneden rundvlees met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, rucola, rode ui, pittenmix, kappertjes, croutons, zongedroogde tomaat en pancetta.

 

Runder Tataki & Tartaar                                         11.75/18.75

Tataki en tartaar aangemaakt met sojasaus geserveerd met oosterse salade,

krokantje van sesam, zoetzure komkommer en togarashimayonasie.

 

Gamba’s uit de oven “pil pil style”                       13.50/20.50

Een eigenzinnige Spaanse uitvoering met knoflook, Spaanse peper,

ui tomaat, kruidenboter en rucola.

 

Zalm, paling en garnaal                                         12.50/19.95

Gerookte zalm, paling en een bitterbal van Hollandse garnalen met toast, bavaroise van biet en saffraanmayonaise.

 

Proeverij Scherpenbergh                                                       15.25/22.25

Een presentatie van de gecombineerde bovenstaande gerechten.

 

 



DINER KAART

| DINER | VOORGERECHTEN

 

Broodplankje                                                                    6.95    Vers afgebakken brood met kruidenboter, tapenade, olijven en aioli.

 

Udon noedels                                                                    10.95/16.95

Noedels met shiitake, taugé, bosui, peulen, paprika, cashewnoten

en Japanse sesamsaus.          Met kip + voor €2,- hoofd €4,-

                                          Met Gamba’s + voor €3.50 hoofd €5.25

 

Vitello Tonnato                                                        12.50/19.95

Dun gesneden rosé gebraden kalfsmuis met brunoise en mayonaise van tonijn, kappertjes, tomaat en rucola.

 

Runder carpaccio                                                   12.50/19.95

Dun gesneden rundvlees met truffelmayonaise, Parmezaanse kaas, rucola, rode ui,pittenmix, kappertjes, croutons, zongedroogde tomaat en pancetta.

 

Runder Tataki & Tartaar                                                                     11.75/18.75

Tataki en tartaar aangemaakt met sojasaus geserveerd met oosterse salade, krokantje van sesam, zoetzure komkommer en togarashimayonasie.

 

Gamba’s uit de oven “pil pil style”                       13.50/20.50

Een eigenzinnige Spaanse uitvoering met knoflook, Spaanse peper,

ui tomaat, kruidenboter en rucola.

 

Zalm, paling en garnaal                                        12.50/19.95

Gerookte zalm, paling en een bitterbal van Hollandse garnalen met toast, bavaroise van biet en saffraanmayonaise.

 

Proeverij Scherpenbergh                                                       15.25/22.25

Een presentatie van de gecombineerde bovenstaande gerechten.

 

 

                                 | DINER | SOEPEN |

 

 

 

Tomatensoep                                                                      7.50

Heerlijke tomatensoep met brunoise van tomaat en een quenelle crème fraiche.

 

Tom Yam Kung                                                                                     8.25

Thaise garnalensoep met shiitake, bosui, taugé en verse koriander .                               

 

Broccoli en courgettesoep                                                7.50

Romige soep van broccoli en courgette met lente-ui, basilicum, groenten tartaar, croutons en tuinkruiden.

 

Soep van de week                                                    v.a.    7.25

 

Vraag naar onze soep van de week.

| DINER | HOOFDGERECHTEN VLEES |

geserveerd met verse frites

 

 

Hollandse haasbiefstuk 150/200 gram                28.95/31.95

Allerbeste keuze ossenhaas van onze kwaliteitsslager, gemarineerd en in roomboter gebakken geserveerd met verse groenten en aardappelgratin. Ondanks de naam van het ras, Belgische Blauwe, gaat het om een zuiver Nederlandse koe, met als eigenschap dat het vlees zeer mals is, met een iets minder rode kleur.

 

Entrecote uit de Dry ager                                                           27.50

Minimaal 21 dagen gerijpt in de Dry Ager op de houtkoolgil bereid

met gegrilde groenten en saus naar keuze.

 

Kalfs trilogie                                                                        23.50

Kalfs rib eye, saltimbocca en in een krokant jasje geserveerd

Met rosevsal, groenten uit de oven en saus naar keuze.

 

Lams duo                                                                            23.50

Lamsfilet en langzaam gegaarde spare ribs geserveerd met Ras el hanout puree,

groene asperges en saus van naar keuze.

 

Trilogie van de Gril                                                            21.50

Drie soorten vlees van de gril met bijpassende garnituren en saus naar keuze.

 

Saté Scherpenbergh                                                                  18.25

Een door traditie ontwikkelde evergreen van varkenshaas saté met atjar, kroepoek, friet en salade. 

 

Golfburger plate                                                                15.25

Gegrilde runder hamburger van 200 gram geserveerd met gebakken uien, champignons, pancetta, salade en verse friet en country ketchup. Met een broodje + €1.50

  • U kunt kiezen uit de volgende sauzen:
  • ·         Romige groene pepersaus.
  • ·         Roomsaus met bospaddenstoelen.
  • ·         Knoflook kruidenboter.
  • ·         Jus van rode port

 


           | DINER | HOOFDGERECHTEN VIS |

                                geserveerd met verse frites



Vis duo                                                                                     21.50

Twee soorten verse vis van het seizoen met bijpassende garnituren.

 

Zeetong                                                                         dagprijs

 

Al jaren een specialiteit van het huis. In roomboter gebakken, verrassend geserveerd met pasta, verse groenten en ravigottesaus. 



| DINER | PIZZA |

                                                                                                                     

Classica                                                                                  9.25   

Mozzarella, tomatensaus, oregano.                                                            


Tradizionale Mozzarella                                                      11.50

Mozzarella, tomatensaus, cherry tomaat, pesto en Rucola.

 

Pizza prosciutto                                                                     13.50

Mozzarella , tomatensaus, ham, champignons, paprika en rode ui.

 

Pizza hole 19                                                                          13.50

Pizza met tomatensaus, mozzarella, ananas, boerenbeenham

en groene paprika.

 

Pizza picante                                                                          13.50

Pizza met tomatensaus, mozzarella, salami, chorizo, ui en spaanse peper.

 

Parma                                                                                       14.50

Mozzarella, tomatensaus, Parma ham en rucola.

 

Pizza vitello tonnato                                                            16.25   

Mozzarella, tomatensaus, tonijn, kappertjes, rode ui, rosé gebraden

kalfsmuis, rucola en tonijnmayonaise.  

 

Salmone & Gamba                                                             16.50   

Mozzarella, tomatensaus, verse zalm, gamba’s, ui, kappertjes, knoflook, rucola besprenkeld met een dressing van citroen, mosterd en dille.     

 

Pizza Duo volte                                                                15.50

Kies twee pizza’s uit en krijg van elke keuze een halve pizza belegd.

 

 

 

| DINER | DESSERTS |

 

 

Cloche van pure chocolade                                             8.25

Vanille ijs met kruim van Bastogne en chocolade muffin onder

een cloche van pure chocolade met warme vanillesaus. 

 

Dame blanche 2.0                                                               7.75

Vanille, chocolade en stracciatella roomijs met brownie dobbels,

geslagen room en warme chocoladesaus.

           

Limoen cheesecake New York style                                 7.75

Cheesecake met limoen, koekjesbodem, bessensaus, marshmallows

en een bolletje frambozen sorbet.

 

Bastogne parfait                                                                  7.50

Geserveerd met geslagen room, bolletje gezouten karamelijs

Bastogne kruim en karamelsaus.

 

Coupe Scherpenbergh                                                       7.25

Een coupe met vers fruit, drie soorten roomijs en geslagen room.

 

Appeltaart met ijs                                                                6.75

Warme appeltaart met een bol Roomijs cookie dough,

vanillesaus en geslagen room.

 

 

 

| DINER | SPECIAL COFFEES|

 

 

 

French Coffee                                                                      6.75

Koffie met Grand Marnier en een toef slagroom.

 

Italian Coffee                                                                       6.75

Koffie met Amaretto en een toef slagroom.

 

Spanish Coffee                                                                   6.75

Koffie met Tia Maria en een toef slagroom.

 

Scherpenbergh Coffee                                                     6.75

Koffie met Kaluha en Frangelico en een toef slagroom.

 

Irish Coffee                                                                          6.75

 

Koffie met Jameson en een topping van geslagen room.